Sorteren huisafval:

In de gemeente Bertrix gelden helaas zeer strenge regels voor het scheiden van huisafval.

Daarom hebben wij 2 opties voor het scheiden van afval (optie 1: € 10,00 en optie 2: € 65,00).

Omdat de gemeente Bertrix onze container diverse keren niet heeft geleegd zullen wij het afval – na uw vertrek – zelf controleren en (zo nodig) overgooien in de (betalende) container van SHANKS wanneer u dat zelf niet heeft gedaan.

 

Optie 1:

Sorteren huisafval in 3 verschillende sorteercontainers + apart houden papier, groot karton en glas (glas moet u zelf naar de glasbak brengen):

 

Apart verzamelen:

  • Metaal/platgemaakte drankkartons/platgemaakte plastic flessen met dop in + plastic bakjes van levensmiddelen. Alles bij elkaar in blauwe plastic zakken en zoveel mogelijk platgemaakt om ruimte te besparen.

Per 20 zakken 5 euro.

  • GFT (Groenten, fruit) moet apart worden verzameld in een aparte vuilnisbak. Deze zakken zullen wij zelf afvoeren (zakken voor 1/4e vol maken omdat ze anders te zwaar worden.
  • Glas (flessen, potjes etc.) moet door u zelf naar de flessencontainer in Mortehan worden gebracht (direct na de inrijpoort van het kasteel linksaf, daarna over de brug richting Mortehan, direct ná de brug linksaf. Tegenover de kerk is een weg rechts naar boven naar de begraafplaats. Bij de begraafplaats staan 2 flessencontainers. Wanneer wij uw glas naar de glascontainer moeten brengen dan worden daarvoor extra kosten berekend. Dit hoort niet bij de eindschoonmaak.
  • Papier en kartonnen verpakkingen en kartonnen dozen mogen niet in de containers, dit moet door u apart worden gelegd, wij zorgen voor het afvoeren van (platgemaakt) karton en papier (hiervoor wordt € 10,00 berekend).

 

Al het andere afval (restafval) moet in de donkergrijze container van de gemeente Bertrix (deze container staat bij de ingangspoort van het kasteel).

 

Optie 2: Kosten € 65,00 per halve container

AFVAL NIET SCHEIDEN (behalve glas en kartonnen dozen)

Wanneer u besluit om het afval niet te scheiden dan mag u uw afval ongesorteerd in de container van SHANKS gooien, voor afval dat in deze container wordt gegooid wordt altijd € 65,00 per halve container gerekend. U kunt de vuilniszakken omkeren in de container om extra ruimte te creëren.

LET OP: Ook in de container van SHANKS mag geen glas (flessen, potjes etc.) worden gedeponeerd.

Wanneer u er grote kartonnen dozen instopt dan zal u misschien niet genoeg hebben aan een halve container.

Glas moet u altijd zelf wegbrengen naar de glascontainer in Mortehan, voor de afvoer van kartonnen dozen (altijd platgemaakt) kunnen wij zorgen (kosten € 10,00).

Wanneer u toch glas in de SHANKS container gooit dan zijn wij genoodzaakt om de extra kosten in rekening te brengen om glas uit de container te verwijderen uit uw afval en eventueel het glas naar de glasbak te brengen.

Dit bedrag ad € 25,00 komt bovenop het bedrag voor de SHANKS-container.